Secondary menu

KOVÁCS TIBOR

2015. december 21.
Emilio Slaviero, Bernard Millant és Kovács Tibor

Emilio Slaviero, Bernard Millant és Kovács Tibor

KOVÁCS TIBOR

1980-ban született Pozsonyban.

Zenész családja hagyományait követve megtanult hegedülni, e hangszer iránti szenvedélye a mai napig kíséri. Gyermekkorát javarészt Spanyolországban töltötte.

1996-ban kezdte tanulmányait a cremonai Nemzetközi Hegedűkészítő Iskolában (I.P.I.A.L.L.), ugyanakkor a cremonai vonókészítő iskolába is felvételt nyert (C.F.P. Regione Lombardia di Cremona).

1998-ban diplomázott vonókészítőként, ettől az évtől, mestere Emilio Slaviero vezetésével elsajátította a modern és a barokk vonókészítést és a vonó restaurálás technikáit. Slaviero mesternél Paul Sadka és Lorenzo Lazzarato voltak tanulótársai.

2001-ben kapta meg hegedűkészítő diplomáját, néhány év szakmai gyakorlat megszerzését követően.

2003-tól 2006-ig Jean Francois Raffin párizsi műhelyében dolgozott asszisztensként, ahol tökéletesítette technikáját és stílusát. Munkatársai, a Raffin-műhely asszisztensei, Alexander Aumont és Arthur Dubroca voltak.

2006-tól két évig Olaszországban dolgozott, hogy elmélyítse tudását, majd több dél-amerikai és európai utazása folyamán tanfolyamokat is vezetett.

2011-ben Párizsban telepedett le, ahol Guy Coquoz hegedűkészítő mesterrel társult és a Rue de Rome-ban levő műhelyben dolgozik.

 

Kovács Tibor és Jean Francois Raffin

Main menu

cikk | by Dr. Radut