Secondary menu

Vendégkönyv / Gästebuch / Guestbook

Kedves Vonórajongó! Üdvözlöm a Vonókészítés.hu honlapján. Remélem, élvezte a valóságos, a virtuális vagy mindkét, a magyar vonókészítést bemutató kiállításunkat. Ha kedve támad a véleményét vagy észrevételeit megosztani a többi látogatóval, itt megteheti. Üdvözlettel, Etzler Bernd, a honlap szerzője

Liebe Bogenliebhaber, liebe Kollegen, Ich begrüsse Sie/Euch auf unserer Website. Ich hoffe Ihnen/Euch hat die Ausstellung gefallen. Hier können Sie die anderen Besucher an Ihrer Meinung und Ihren Eindrücken teilhaben lassen. Mit freundlichen Grüßen, Bernd Etzler, Der Author

Dear bow enthusiasts, dear colleagues, Welcome to the website of Bowmaking.hu. I hope you enjoyed our exhibition on Hungarian bowmaking. Please feel free to share your opinions or comments with other visitors here. Best wishes, Etzler Bernd, author of the website

Bejegyzések

A házigazda székéből, avagy a

A házigazda székéből, avagy a csúcsrajáratott, Aranykoszorús profizmus 

Barátunk és kollégánk, a vonókészítő mester Etzler Bernd nem véletlenül tartozik a nemzetközi szakmai mezőny élvonalába. Kevesen járják be azt az utat a tudás megszerzéséhez, amit ő bejárt. 

Most van éppen harminc éve, hogy 1986-ban az akkori Nyugatnémet országból ide jött szakmát tanulni. 

Miután megszerezte hegedűkészítőként a hangszerész szakképesítést itt Budapesten a Zeneakadémia Vonós műhelyében Kőrösi Ferenc mester tanítványaként, és már elkészítette első néhány vonóját Sáli Géza mester szakmai iránymutatásával, a ’80-as évek legvégén útnak eredt Brazília felé, a fernambukfa hazájába. Munkát vállalt a fakitermelők között, ilymódon is megismerve a fernambukfa tulajdonságait. Ide még néhányszor visszatért, közben dolgozott a legrangosabb franciaországi és belgiumi vonókészítő mesterek mellett, majd előttük tett vonókészítő mestervizsgát. És ezt a szakmai életutat koronázza meg azzal, hogy német fiú létére, itt telepszik meg Gödön, építi fel házát, műhelyét, alapítja meg vállalkozását, és a szakma magyarországi rejtett kincseit kutatva és felszínre hozva megálmodja, megszervezi, és létrehozza ezt a vonókiállítást. 

Berni! Ez a harminc év, maga az igazi profizmus! 

Gratulálunk az ARANYKOSZORÚS MESTERLEVELEDHEZ! 

Ja, és kedves Olvasó! Hogy mit rejt a cím: „A házigazda székéből”? 

Nemrég, Berni megkérdezte, nem vállalnám-e el, hogy ügyeljek a honlap kommentjeire….

Megköszöntem, hogy gondolt rám, és azóta figyelem, mely hozzászólások legyenek nyilvánosak a honlapra látogatók számára. 

Mezei János

hegedűkészítő 

Estimado Berni, Muchas

Estimado Berni,

Muchas gracias por esta oportunidad que le has dado a Budapest reuniendo parte de la cultura de la música. La apertura de la exhibición fue genial,lo celebramos a lo grande . Después de tantos nervios, noches sin poder dormir bien y tanto esfuerzo, uno de tus sueños se ha hecho realidad.

Berni, eres una persona maravillosa. Te dedicas en cuerpo y alma a tu trabajo y a tu familia y todo esto en la vida tiene recompensa. Tu llegas al corazón de las personas que están cerca de ti y que tienen la oportunidad de conocerte.

Muchas gracias por todo tu cariño, trabajo y dedicación en todo lo que haces.

Un saludo,

Cristina Izquierdo

Die Austellungseröffnung war

Die Austellungseröffnung war ein tolles Fest und die Bögen sind natürlich auch live sehenswert. Wenn man im Burgviertel in Budapest ist sollte man auf jedenfall vorbeischauen!

Szép a kiállítás, nagyon

Szép a kiállítás, nagyon igényes az instalácio és szuper a honlap. A megnyítóbuli király volt.

Gratulálok, Knut Ebbing

Main menu

vendegkonyv | by Dr. Radut